Info

U krilu moćne planine Biokovo, na mjestu gdje kamen Makarske ljubi plavetnilo mora, stoji hotel "Osejava". Njegovo ime sugerira kako ugodu sjene (osoja) tako i ime šume uz čije se borove prislonio. 

Hotel je to tradicije i uspomena. Na istim temeljima, još daleke 1929., otvoren je istoimeni prethodnik, koji je godinama slovio za najugledniji makarski hotel. Među mnoštvom gostiju koji su mu se godinama vraćali, mnoga su poznata imena, poput pjesnika Tina Ujevića ili nobelovca Alberta Moravie, ali i češkog državnika Jana Masaryka i mnogih drugih. Na tu slavnu tradiciju oslanja se i današnja "Osejava". 

Makarska rivijera sa svojim čuvenim, prekrasnim plažama i kristalno čistim morem, oduvijek je bila draguljem Srednje Dalmacije. Grad Makarska udaljen je od Splita 60-ak km, a od splitskog aerodroma tek kojih 20 km više. Dolazite li vlastitim automobilom, ostavite ga u sigurnosti našeg parkinga ili garaže i prepustite se užitku. 

Hotel “Osejava” smješten je na gradskoj šetnici uz samo more. Položaj je svakako zavidan, tek pedesetak metara od plaže pod borovima i tek nekoliko stotina metara od prekrasnog glavnog gradskog trga s crkvom. 

Grad i more, boje i mirisi Mediterana, ne prestaju pred njegovim vratima. U ovaj hotel s četiri zvjezdice, u njegovih 45 soba i 5 apartmana, arhitekturom, fotografijama i dizajnom, diskretno su unešene kale i kalete, uličice, prizori i detalji Dalmacije. Tekstura kamenog zida i patina starih vrata od konobe, cvjetovi bugenvilije, odjeća na sušilu. Sobe, kao i interijer cijeloga hotela, tako postaju male urbane vinjete dalmatinske arhitekture, a fotografski murali poetiziraju interijer. Nejasna granica između stvarnosti i fantazije, fantazije onog Sredozemlja kojeg poznajemo iz knjiga i filmova. Sobe su, treba li posebno naglašavati komforne i suvremeno opremljene:AC, SAT TV, PAY TV, Internet, telefon, minibar, sef i sušilo za kosu.

Izvan ugode soba čeka vas gozba za sva osjetila, uz caffé bar “Kantun” nalaze se dva restorana: rustikalni “Parangal” i suvremeniji “Žalo”, koji svojim nazivima sugeriraju jelovnike vrhunskih dalmatinskih i sredozemnih jela uz probrana vina.

To nikako nije sve. Tišina malog salona “Libar” (s 30 mjesta) ili veće kongresne dvorane “Žalo” (100 mjesta), zadovoljit će i glad duha, upotpuniti znanja i proširiti vidike na nekom zanimljivom seminaru ili susretu.  

Ne kaže se bez razloga: “ U zdravom tijelu, zdrav duh “. Njegu tijela potražite stoga u Beauty centru s kupkama, saunama, manikurom, pedikurom, kozmeti?kim tretmanima ili pak uz rub hotelskog bazena. Ne zaboravimo ni sport. U neposrednoj blizini je stotinjak metara udaljen sportski centar, sa slijedećim sadržajima: nogometna i košarkaška igrališta, atletska staza, tenis tereni, boćališta, sportska dvorana, bazen, fitness, dvorana za borilačke sportove, kuglana.

Ako ste pak nemirna duha, ako vam je do lutanja i izleta, turistička agencija ponudit će vam brojne izlete, kako do Splita, Dubrovnika i mnogobrojnih dalmatinskih otoka, tako i do svjetski poznatog svetišta u Međugorju, ali i do Mostara (sa svojim Starim Mostom iz 16. stoljeća), te Sarajeva, glavnog grada BiH.

Ako niste skloni ljetnoj vrevi i vrućinama, posjetite nas i izvan sezone. Hotel je otvoren tijekom cijele godine, a sadržaja kako vidite ne manjka. Tu je još i trim staza, koja se kroz borovu šumu proteže dužinom od 3 km, sve do skrivenog bisera Makarske rivijere, plaže Nugal. Uživajte i u kilometrima planinarskih i pješačkih staza kroz park prirode Biokovo, sa veličanstvenim pejzažima i raznolikostima flore i faune, koji se mijenjaju rastom nadmorske visine od 0 m do 1762 m.

Da ne biste zaboravili sve te lijepe trenutke provedene u našem hotelu i na našem moru ili kako bi ponijeli sa sobom djelić ovog raja, u malom darovnom dućanu hotela pokušajte pronaći upravo onaj "pravi" suvenir za vas i vaše voljene.

Nemojte se zadovoljiti samo suvenirima i uspomenama. Posjetite nas opet! Hotel "Osejava" će biti tu i čekati vaš povratak , raširenih ruku. Uživajte!